[recept]  Nước mắm tỏi ớt - vissausausdressing


Voor +/- 200 ml vissausdressing

60 gram kristalsuiker
30 ml (vegetarische) vissaus of lichte sojasaus
40 ml witte natuurazijn
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt

ook nodig
gesteriliseerd potje met deksel van ca. 200 ml inhoud

Meng in een kom de suiker met 60 milliliter heet water en roer tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de vissaus of lichte sojasaus en de witte natuurazijn toe, roer goed door en proef of er nog wat extra vissaus (zout), suiker (zoet) of azijn (zuur) bij moet voor de juiste zoetzure balans.

Voeg de knoflook en rode chilipeper toe aan de saus. Proef nog een keer en pas de vissaus eventueel aan naar eigen smaak.

Je kunt deze saus van tevoren klaarmaken en tot 2 weken in een gesteriliseerd potje bewaren in de koelkast.

Fotografie: Mathilde Nai